vruchtentaart

Vruchtentaart van biscuit en botercreme

Waar taart is is feest en hoe feestelijk ziet deze taart eruit? Deze taart heb ik gemaakt voor het 1 jarig bestaan van Lauracepten. Een jaar vol nieuwe ervaringen, kookkunsten, recepten en kennis. Ik ben dit blog begonnen om van mijn hobby iets tastbaars te maken en ik die het op de dag van vandaag nog met groot plezier! 

Voor taart heb je wat geduld nodig, botercrème moet bijvoorbeeld opstijven, 2x taartbodem maken maar geloof mij het is het waard. Dit is een heerlijk luchtige taart van biscuit meel (zoals bij een slagroomtaart zoals je deze kent) met botercrème, aardbeienjam en vers fruit. Je kan ervoor kiezen om alles from scratch te maken, dat is ook erg lekker! Ik heb voor dit recept een funcakes mix biscuit en botercrème gebruikt omdat ik benieuwd was hoe dit zou uitpakken. Dit was lekker en ook erg makkelijk maar als je liever je eigen mix wil gebruiken is dat ook helemaal goed! 

Bereidingstijd: 1,5 uur + 1,5 uur wachttijd  

Recept voor taart van 24 cm 

Benodigdheden:

  • Taartvorm 24 cm 
  • Spuitzak + spuitmond rond
  • Mixer 

Ingrediënten:

Biscuit voor 1 taart (2 lagen):

  • 330 gram funcakes mix biscuit 
  • 33ml water
  • 5 eieren 

Botercrème: 

  • 250 gram funcakes mix botercrème 
  • 250 ml water 
  • 300 gram boter (kamertemperatuur)

Garnering en vulling: 

  • Aardbeienjam 
  • Doosje Aardbeien 
  • 1/2 doosje frambozen 
  • Handje blauwebessen 
  • 1/2 doosje rode bessen 
  • Takjes munt 

Bereiding:

Bereiding
1. Begin met het maken van de botercrème. Door het mengen van de mix en het water. Laat een uur afgedekt rusten op kamertemperatuur en haal de boter uit de koelkast en laat deze ook op kamertemperatuur komen. 
 
2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak het biscuit in 2 delen zodat je 4 lagen krijgt. Bereid dit door de funcakesmix met de eieren en het water 7 minuten op de hoogste stand te mixen en hierna 3 minuten op de laagste. Hierdoor wordt het beslag lekker luchtig. Bak af in 35 minuten en haal de taart uit de vorm met afkoelen. Herhaal dit 1x zodat je 2 taarten hebt. 
 
3. Je hebt nu 2 afgekoelde taarten en een deel van de botercrème. Mix nu de boter die op kamertemperatuur is (dit is erg belangrijk, als je boter nog niet op kamertemperatuur is moet je nog even wachten). Mix minimaal 5 minuten tot de boter zalvig is en wit gekleurd is. Meng dit nu met de rest van de botercrème.
 
4. Nu gaan we de taart opmaken. Snijd de bovenkant van taarten eraf zodat je twee platte bovenkanten hebt. Snijd daarna de taarten doormidden zodat je 4 delen hebt. Ik hebt voor deze taart 3 delen gebruikt maar als je wil zou je ook het 4e deel kunnen gebruiken als je een taart maakt voor wat meer personen. 
 
5. Begin met de eerste laag. Vul deze met een spuitzak en botercrème met toefjes. Leg de volgende biscuitlaag  hierboven op. Bestrijk deze met jam en botercrème toefjes en eventueel wat gesneden fruit.  Zet hier een laag bovenop en herhaal dit. Maak de bovenkant mooi op met botercrème aan de zijkanten en jam en fruit aan de binnenkant. 
 
Klaar! Ik hoop dat de taart goed gelukt is! Laat het mij weten als je vragen hebt via de reacties hieronder of via instagram! 🙂 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *