Waar taart is is feest en hoe feestelijk ziet deze taart eruit? Deze taart heb ik gemaakt voor het 1 jarig bestaan van Lauracepten. Een jaar vol nieuwe ervaringen, kookkunsten, recepten en kennis. Ik ben dit blog begonnen om van mijn hobby iets tastbaars te maken en ik die het op de dag van vandaag nog met groot plezier!
Voor taart heb je wat geduld nodig, botercrème moet bijvoorbeeld opstijven, 2x taartbodem maken maar geloof mij het is het waard. Dit is een heerlijk luchtige taart van biscuit meel (zoals bij een slagroomtaart zoals je deze kent) met botercrème, aardbeienjam en vers fruit. Je kan ervoor kiezen om alles from scratch te maken, dat is ook erg lekker! Ik heb voor dit recept een funcakes mix biscuit en botercrème gebruikt omdat ik benieuwd was hoe dit zou uitpakken. Dit was lekker en ook erg makkelijk maar als je liever je eigen mix wil gebruiken is dat ook helemaal goed!
Bereidingstijd: 1,5 uur + 1,5 uur wachttijd
Recept voor taart van 24 cm
Benodigdheden:
- Taartvorm 24 cm
- Spuitzak + spuitmond rond
- Mixer
Ingrediënten:
Biscuit voor 1 taart (2 lagen):
- 330 gram funcakes mix biscuit
- 33ml water
- 5 eieren
Botercrème:
- 250 gram funcakes mix botercrème
- 250 ml water
- 300 gram boter (kamertemperatuur)
Garnering en vulling:
- Aardbeienjam
- Doosje Aardbeien
- 1/2 doosje frambozen
- Handje blauwebessen
- 1/2 doosje rode bessen
- Takjes munt