When life gives you lemoncake 🍋
Elk baksel met ook maar een vleugje citroen is voor mij een succes, laat staan deze lemoncake met blauwebessen en een vleugje tijm kruiden. Dit is een zoet met zuur gecombineerd en zalig zacht van binnen en om het helemaal af te maken een glazuurlaag van citroen en tijm. Het is zeker de moeite waard dit baksel te proberen, niet alleen omdat deze cake mega lekker is maar ook omdat deze binnen 15 minuten gemaakt is!
Bereidingstijd: 15 minuten + 55 minuten oventijd
Recept voor 1 cake
Benodigdheden:
- 190 gram tarwe bloem
- 100 gram ongezouten roomboter
- 3 el kristal suiker
- 1 Citroen (rasp+sap)
- 3 eieren
- 125 gram zure room
- 2 tl vanille extract
- 125 gram bevroren blauwe bessen
- 2 el bosbessen jam.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de bakvorm in.
- Klop in een grote mengkom de boter, suiker en de citroenrasp samen tot een geheel. Voeg de zure room en vanille toe en klop tot een gladde massa. Klop de eieren, bloem en bakpoeder er door tot een geheel.
- Spatel de bosbessen erdoorheen. Laat een paar over voor op de cake.
- Schep de helft van het beslag in de vorm. Roer de bosbessenjam erdoor en laat een paar strepen jam achter in het beslag. Voeg het resterende beslag toe. Doe nu de overige bessen eroverheen.
- Doe de vorm in de oven en bak 55 minuten af. Laat afkoelen voor beglazing.
- Maak ondertussen het glazuur. Klop in een kleine kom de poedersuiker en het citroensap tot een glad mengsel. Roer de tijm erdoor als je het gebruikt.
- Sprenkel het glazuur over de cake.