Orzo carbonara

Carbonara orzo

Probeer eens een Orzo! Orzo is een lekkere afwisseling van de ‘normale’ pastasoorten, met de vorm van een rijstkorrel is het echt super te combineren met allerlei lekkere ingrediënten! Koken kan toch zo simpel zijn… en toch zò lekker! Deze orzo met een klassieke Italiaanse carbonara saus toch wat anders gemaakt met bacon reepjes, crispy prosciutto en burrata is echt al hel lekkere wat je nodig hebt in je pasta. Dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel!

Bereidingstijd: 30 minuten

Recept voor 5 personen

Benodigdheden:

  • 460 gram orzo
  • 3 eieren
  • 75g parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes verse basilicum
  • 2 el verse tijm
  • 2 el verse bieslook
  • 70 gram prosciutto
  • 150 gram bacon reepjes
  • 100 gram spinazie (kleingesneden)
  • 2 burrata’s
  • 2 el ongezouten roomboter.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de prosciutto en de baconreeptjes er in plakjes los van elkaar op. Bak dit 10 minuten in de oven
  2. Kook de orzo volgens de verpakking.
  3. Meng de eieren, bieslook, tijm, basilicum en de parmezaan door elkaar.
  4. Giet de orzo af en vang een kopje kookvocht op. Doe de orzo terug in de warme pan. Meng hier goed het eiermengsel doorheen zodat het een dunne saus wordt, verdun dit eventueel nog met een beetje kookvocht.
  5. Doe de boter en spinazie erbij en meng dit door elkaar. Breng op smaak met peper.
  6. Verdeel over de borden en leg er een halve burrata op en sprenkel er nog wat kruiden overheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *