Een makkelijk gerecht om je gasten te verrassen. Deze tartaar is letterlijk door een ringetje te halen 😉 zeg nou zelf, elk gerechtje uit een kookring ziet er netjes en mooi uit! Dit vegetarische voorgerecht is geschikt voor elk menu en slechts binnen 20 minuten helemaal klaar om uit te serveren.
Bereidingstijd: 20 minuten
Recept voor 4 personen
Benodigdheden:
- 2 vleestomaten
- 2 avocado’s
- 1 a 2 bolletjes bufala mozzarella
- 30 gram basilicum blaadjes
- 15 gram pijnboom pitjes
- 1 teen knoflook
- Olijfolie
- Peper en Zout
- Kookring 7cm
Bereiding:
- Snijd de tomaten en avocado in kleine blokjes van maximaal 0,5 cm. Breng te tomaten op smaak met versgemalen peper. Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Doe de basilicum blaadjes samen met de knoflook en 2 el olijfolie in de snijmachine, maal dit tot een geheel. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
- Plaats de kookring op het bord. Doe 3 eetlepels tomatenblokjes in de ring en druk met de bolle kant van de lepel goed aan. Schep hierna 2 el avocado blokjes erop en druk wederom goed aan. Hierna verdeel je 4 mozzarella plakjes bovenop en druk het geheel goed aan.
- Haal de ring voorzichtig van de tartaar en top af met 1 el basilicum mengsel en pijnboompitjes