bospaddenstoelensoep

Bospaddenstoelensoep

Smaakvolle bospaddenstoelensoep. Erg simpel te maken met enkele ingrediënten. Dit lukt iedereen! Het is een romig gebonden soepje met een sterke paddenstoelensmaak. Met deze soep kan je veel variëren met het soort paddenstoelen, hierdoor smaakt deze elke keer weer verrassend anders maar super lekker!  

Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten wachttijd

Recept voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 4 sjalotjes (gesnipperd)
  • 30 gram ongezouten boter
  • 200 gram paddenstoelen variatie 
  • 300 gram kastanje champignons 
  • 5 dl paddenstoelen bouillon 
  • 3 dl kookroom 
  • 2 takjes verse tijm 
  • 60 ml slagroom 
  • Peterselie voor de garnering 
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Hak de paddenstoelen grof.
  2. Smelt de boter in een grote soeppan met een dikke bodem. Fruit de sjalot 1-2 minuten op laag vuur. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak afgedekt 2 a 3 minuten mee. 
  3. Voeg de bouillon, kookroom en tijmblaadjes toe. Laat de soep 15 minuten sudderen op laag vuur. 
  4. Pureer de soep en breng op smaak met zout en flink wat versgemalen peper. 
  5. Klop de slagroom stijf en garneer de soep met een eetlepel opgeklopte slagroom en verse peterselie. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *