Orzo is een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel. Het is wat minder voor de hand liggend maar heel erg lekker! Deze Orzo maak je in de oven met cherrytomaatjes, rode ui, citroen, knoflook. groentebouillon en laurierbladen. Hierdoor trekt er een hele geconcentreerde smaak in de pasta. Door de citroen heeft het een hele frisse na smaak en is het perfect voor de wat lichtere dagen 🙂
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 a 30 minuten oventijd
Recept voor 4 personen
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram orzo
- 1 rode ui
- 115 gram gruyere kaas (geraspt)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 3 laurier bladen
- 1 citroen (geraspt en 1/2 geperst)
- 700 gram cherry tomaatjes (gehalveerd)
- 800 ml groentebouillon
- Versgemalen peper
- Olijfolie
- Italiaanse kruiden (basilicum of tijm of oregano)
- Rucola
Bereiding:
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden
Stap 2: Snipper de rode ui, rasp de gruyere kaas en de citroen, halveer de cherrytomaatjes en maak de bouillon
Stap 3: Vet een een diepe ovenschaal in met olijfolie. Roer de orzo, rode ui, citroen rasp, kaas, knoflook en de groentebouillon met mate. Maal flink wat zwarte peper hierboven en een flinke snuf Italiaanse kruiden zoals basilicum, tijm of oregano.
Stap 4: Steek de laurierbladen ertussen en leg de cherrytomaatjes hier bovenop. Besprenkel met sap van een de citroen.
Stap 5: Zet in de oven en laat in 20/30 minuten gaar worden. Proef na 20 minuten even of de orzo gaar is. Deze moet al dente zijn!
Stap 6: Laat de orzo even afkoelen maak een foto 😉 en serveer met rucola!
ENJOY!
