tomaten risotto met garnalen

Tomaten risotto met garnalen en rucola salade

Risotto blijft een heerlijk gerecht. Heerlijke volle smaak van de tomaten in een risotto. Door de garnalen en de rucola salade met citroen heeft het ook een hele frisse smaak. Het is super makkelijk gemaakt en ook best snel! De garnalen en de cherrytomaatjes gaan samen met de balsamico azijn in de oven waardoor ze een lekker gemarineerde smaak krijgen.  

Bereidingstijd: 30 minuten

Recept voor 4 personen

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 citroen 
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram risotto rijst 
  • 200 ml witte wijn 
  • 1 liter groentebouillon 
  • 400 gram garnalen (ontdooid) 
  • 140 gram tomatenpuree 
  • Rucola
  • 2 el balsamico azijn 
  • Verse of gedroogde Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Peper & zout 

Bereiding:

Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden
 
Stap 2: Rasp de schil en de citroen. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de helft uit. Zet apart. Maak de bouillon. 
 
Stap 3: Meng de garnalen in een kom met de helft van de geperste knoflook, de helft van de citroenrasp en 2el olijfolie. Zet apart. Doe in een ovenschaal de cherrytomaatjes en balsamico azijn. Breng op smaak met peper en zout. 
 
Stap 4: Verhit een ruime pan voor de risotto met een scheut olijfolie. Fruit de ui en de rest van de knoflook. Doe de risotto rijst erbij en bak mee tot de korrel glazig is. Doe de tomatenpuree erbij en bak mee. Blus af met de wijn. 
 
Stap 5: Voeg nu 2 el Italiaanse kruiden toe en voeg met een soeplepel 2 scheppen bouillon toe aan de risotto. Roer regelmatig door zodat deze niet aankoekt. Als de bouillon is opgenomen voeg dan de volgende schep toe. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen. Zet ondertussen de cherrytomaatjes 15 a 20 minuten in de oven en doe de laatste 5 a 10 minuten de garnalen erbij.  
 
Stap 6: Maak de rucola salade. Doe de rucola in een kom en voeg een scheut olijfolie, de citroenrasp en sap toe. Breng op smaak met peper en zout. 
 
Stap 7: Haal de garnalen en tomaten uit de oven en doe met vocht bij de risotto, roer nog 1 minuut mee en serveer met rucola salade en wat verse Italiaanse kruiden. 
 
ENJOY!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *