Lenticchia alla Bolognese š š„ Ik wilde altijd al een keer zelf gemaakte bolognese saus maken de traditionele bolognese saus is met gehakt maar vandaag wilde ik even geen vlees eten dus ben ik voor linzen gegaan. Dat maakte de smaak zeker niet minder! Super goeie optie als je even een keertje geen vlees wil eten!
Bereidingstijd: 25 minuten + 2 uur wachttijd
Recept voor 6 personenĀ
Benodigdheden:
- 1 winterpeen
- 3 stengels bleekselderij
- 400 gram linzen
- 800 gram gepelde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 courgette
- 2 tenen knoflook
- 1 witte ui
- 150 ml witte wijn
- 1 laurierblad
- 2 takjes rozemarijnĀ
- 2 takjes tijm
- 2 takjes basilicumĀ
- 1 blokje groenteboullion in 75ml water
- Olijfolie
- Peper en zout
(Je kan in plaats van de rozemarijn,tijm en basilicum ook een paar el gedroogde Italiaanse kruiden toevoegen)
Bereiding:
- Bereiding bolognese saus:
Hak de wortel en ui fijn, snij het bleekselderij in smalle stukjes en rasp de courgette. - Doe een flinke scheut olijfolie warm worden in de pan en voeg de wortel, ui, knoflook, bleekselderij en courgette toe en roerbak dit 5/10 minuten.
- Voeg de wijn toe en laat verdampen.
- Voeg de tomatenpuree bij de bouillon en meng door elkaar en voeg toe aan de saus.
- Voeg de gepelde tomaten, laurierblad, rozemarijn, basilicum en tijm toe.
- Laat 2 uur langzaam pruttelen met de deksel op de pan.