De allerlekkerste chocolate chip koekjes die je ooit zal proeven. Erg gezond zijn ze niet maar oh zo lekker! Als je koekjes maakt moet je het ook goed doen. Zeg nou zelf.. is er een lekkerder koekje dan een home-made chocolate chip koekje? Nee.. volgens mij ook niet. Volg de ingrediënten lijst precies want de verhoudingen en soorten bloem en suiker maken het verschil van de ‘normale’ chocolade koekjes. Hier wordt je toch alleen maar blij van? Deze koekjes zijn het lekkerste als ze nog warm zijn met een bolletje vanille ijs er nog naast. YAM!! Enjoy!
Tip: Dit koekjes deeg kan je invriezen. Zorg ervoor dat je ze in aparte scoops (bolletjes) invriest. Dat scheelt een hoop werk als je ze daarna nog wilt afbakken.
Bereidingstijd: 20 minuten + 10 minuten oventijd
Recept voor 18 koekjes
Benodigdheden:
- 125 gram brood bloem
- 95 gram patentbloem
- 1 tl zout
- 1 tl baking soda
- 225 gram ongezouten roomboter
- 220 gram bruine basterd suiker
- 100 gram witte basterd suiker
- 2 tl espresso poeder
- 2 tl vanille aroma
- 1 ei
- 1 eigeel
- 100 gram chocolate chips
- 100 gram pure chocolade 85%
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden
- Smelt in een steelpannetje de boter tot het kastanje bruin is. Dit doe je door de boter te laten koken en tussendoor goed te roeren. Dit proces duurt enkele minuten. Als ze boter goed bruin is giet je het in een koude kom (of beker) zet dit 10 minuten in de koelkast, niet langer dan 15 minuten want de boter moet vloeibaar blijven.
- Zeef ondertussen de bloem, zout, baking soda in een kom. Zet dit apart.
- Meng in een aparte kom de suikers, vanille aroma, espresso poeder en de afgekoelde bruine gesmolten boter. Mix dit met een mixer 2 minuten. Voeg het ei en eigeel erbij. Mix dit door elkaar. Voeg in 1/3 van het bloemmengsel toe en mix door elkaar. Als het bloem is opgenomen herhaal je dit tot al het bloem is opgenomen.
- Hak de pure chocolade fijn. Meng dit met een lepel samen met de chocolate chips door het deeg heen.
- Scoop het deeg in kleine bolletjes met een ijsscoop. Leg dit op de bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat de bolletjes 8 centimeter van elkaar vandaan liggen. Waarschijnlijk moet je meerdere bakplaten gebruiken of bak je de koekjes in meerdere keren af.
- Bak de koekjes in 12 minuten af. Laat hierna minimaal 5 minuten afkoelen.