Ik ben gek op pasta, het staat snel op tafel en je kan er eindeloos mee variëren. Deze pasta bestaat grotendeels uit Courgetti en een klein beetje pasta dus daardoor is hij ook nog eens een stuk gezonder! Een simpel gerecht maar oh zo lekker! Door de courgetti kom je echt aan genoeg groente maar ook door er wat verse spaghetti vult het ook nog wat meer. Dit is echt de perfecte combinatie en kan zeker in het rijtje van mijn favoriete pasta gerechten. Pijnboompitten zitten boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen. Ze zijn rijk aan vitamine E en vitamine K, wat zorgt voor stevige botten en een goede bloeddoorstroming! Zelf vind ik pijnboompitten het lekkerste als deze geroosterd zijn in een droge pan.
Bereidingstijd: 10 minuten
Recept voor 4 personen
Benodigdheden:
- 400 gram courgetti
- 250 gram verse spaghetti
- 2 burrata’s (doormidden gesneden)
- 15-20 zongedroogde tomaten + olie (in stukjes gesneden)
- Scheut balsamico azijn
- 4 plakken parma ham
- 2 sjalotjes (fijn gesneden)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 400 gram basilicum saus
- 4 el Pijnboompitten
Bereiding:
- Breng een pan water aan de kook. Fruit ondertussen de sjalot en de knoflook in een scheutje olijfolie op laag vuur.
- Voeg de stukjes zongedroogde tomaten + olie en balsamico azijn toe bak dit even mee en voeg dan de basilicum saus toe. laat dit op laat vuur kort sudderen.
- Kook de spaghetti zoals op de verpakking (rond de 4 minuten) en wok de courgetti kort zodat hij lekker knapperig blijft. Kruid deze met versgemalen zwarte peper. Rooster ondertussen de pijnboompitjes kort.
- Giet de spaghetti af en roer dit door de courgetti. Serveer dit over 4 borden met elk bord 1/2 burrata, parmaham en de pijnboompitjes.