Een gezond chocolade koekje, who doesn’t want that? Soms heb ik écht zin in iets ZOETS maar tegelijk wil ik ook niet iets ongezonds naar binnen werken. Dit koekje is daarvoor een perfect en bewust tussendoortje. Het is binnen no time gemaakt en klaar om gegeten te worden. Veel van de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis dus je kan zo direct aan de slag!
Bereidingstijd: 5 minuten + 15 a 20 minuten oventijd
Recept voor 9 koekjes
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 banaan
- 100 gram havermout vlokken
- 35 gram meel (haver, spelt of tarwe)
- 2 tl vanille extract
- 2 el kaneelpoeder
- 40 gram olie (zonnebloem of gesmoltenkokosolie)
- 1 tl bakpoeder
- 1 el honing
- 75 gram pure chocolade (in kleine chunks gehakt)
Bereiding:
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier
Stap 2: Prak de banaan fijn in een kom. Doe alle ingrediënten hierbij en meng met een spatel goed door elkaar tot je een deegbal hebt. (tip: Is het wat droog? Voeg er dan wat extra olie aan toe)
Stap 3: Schep met een eetlepel kleine balletjes deeg op de bakplaat en druk deze met een vork een beetje plat. Herhaal dit tot het deeg op is.
Stap 4: Zet de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze minimala 20 minuten afkoelen voordat je aanvalt!