gezonde worteltaart

Gezonde worteltaart

Een gezonde variant van je favoriete taart! Als je zin hebt in iets zoets maar niet een bom met calorieën naar binnen wil werken. Dit is een prachtig lente taartje en goed voor elk moment van de dag! Het glazuur maakt deze taart wat zoeter en daardoor dus een perfecte topping op dit goed gevulde taartje. 

Bereidingstijd: 10 minuten + 45 minuten oventijd 

Recept voor 1 taart van 20/22cm 

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 400 gram wortels
  • 1/2 citroen sap en zest
  • 150 gram speltbloem
  • Zakje bakpoeder
  • 2 bananen
  • 70 ml kokosolie (gesmolten)
  • 50 gram walnoten (in stukjes gehakt)
  • 35 gram pompoenpitten
  • 1el kaneel
  • 2 eieren

Frosting: 

  • 200 gram cream cheese light
  • 1/2 citroen sap en zest
  • 3 el agave siroop.
  • handje walnoten
  • 1 geraspte wortel

Bereiding:

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 170 graden
2. Rasp de wortelen en de citroen, zorg dat je bij de citroen alleen het gele laagje raspt en niet het witte meeneemt dat is bitter en niet lekker. Prak de bananen fijn met 2 eieren en klop dit een minuut luchtig. Meng het wortelrasp, citroen zest, citroen sap en de gesmolten kokosolie erdoorheen.
3. Meng in een aparte kom het speltmeel, bakpoeder en kaneel. Voeg het wortel banaan mengsel hieraan toe en meng goed door elkaar. Schep op het laatste de gehakte walnoten en pompoenpitten erdoor.
4. Vet de bakvorm goed in met kokosolie in en doe het mengsel in de vorm. 
5. Zet in de oven voor 45/50 minuten. 
 
Bereiding glazuur:
1. Meng de creamcheese, agave siroop, citroen rasp en sap door elkaar tot een glad mengsel.
2. Doe dit op de afgekoelde cake en top af met walnoten en geraspte wortel 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *