Asperge ontbijt met parma ham, gepocheerd eitje en grana padano kaas en een vleugje citroen. Een lekker fris ontbijt, heel erg lekker. Een echte smaaksensatie op de voege ochtend. Door de citroen smaakt het lekker fris en door de kaas heeft het weer een beetje pit. Zeker het proberen waard. Super voedzaam ontbijt om de dag lekker te beginnen!
Bereidingstijd: 15 minuten
Recept voor 2 personen
Benodigdheden:
- 100 gram groene asperges
- 1/2 citroen
- 2 plakken parma ham
- Blok grana padano
- 2 eieren
- 1 teen knoflook
- Olijfolie
Bereiding:
- Zet een ruime pan met water aan de kook en pocheer de eieren 3:15 minuten.
- Doe een beetje olijfolie in de bakpan en bak de asperges, rasp de citroen op de asperges en pers het sap erboven uit. Pers ook de knoflook erboven uit.
- Na een paar minuten zijn de asperges goed (ongeveer tegelijk met de eieren). Lek de eieren uit op keukenpapier.
- Serveer op een bordje de asperges de 1 plak parmaham met een eitje en rasp de kaas eroverheen.