Pavlova

Pavlova is een van mijn favoriete desserts, knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen. Pavlova kan je op heel wat manieren garneren maar dit is toch echt mijn favoriet. Door een vleugje citroen in de merigue te verwerken is deze lekker fris van smaak, samen met de munt in de garnering komt dat helemaal tot zijn recht. Deze pavlova bestaat uit twee merigue lagen en daardoor is het niet alleen een mooi gezicht maar kan je deze ook heerlijk tussen de lagen door vullen met je favoriete fruit.

Tip van Laura: De truc voor een goede niet gebroken of ingezakte pavlova is door deze af te laten koelen in de oven. Zo krimpt deze niet door het grote temperatuurverschil blijft deze mooi in shape! Enige wat je hoeft te doen is de oven uit zetten na baktijd en deze niet openen tot het van binnen volledig afgekoeld is.

Benodigdheden:

Meringue

  • 6 grote eieren
  • 300 gram suiker
  • 3 citroenen 
  • snuf zout

Garnering:

  • 500 ml verse slagroom 
  •  2 el suiker
  • 1 banaan 
  • 200 gram blauwe bessen 
  • 200 gram aardbeien 
  • Kokos snippers
  • limoenrasp van 1 limoen
  • Munt takjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  2. Ontvet de kom waar je de eieren in gaat kloppen (als de schaal nog vettig is zal je meringue niet stijf genoeg worden) 
  3. Rasp de citroenen
  4. Scheid de eieren en houd alleen het eiwit in de kom.
  5. Klop dit tot er een beetje schuim op de eiwitten komt. voeg dan de suiker, zout toe. 
  6. Klop de meringue door tot deze helemaal stijf is, dit kan 7 tot 10 minuten duren! 
  7. Schep de citroenrasp erdoorheen
  8. Verdeel de meringue over de 2 bakplaten, verspreid dit niet helemaal maar maak het een beetje hoog. Maak met de achterkant van de lepel kleine toefjes of bergjes bovenop de meringue. 
  9. Bak de merengue 45 minuten in de oven. Zet hierna en laat volledig afkoelen in een warme oven.

Garnering

  1. Snijd de banaan en aardbei in plakjes. 
  2. Klop de room op met het suiker, tot de room zachte pieken blijft staan en spatel de helft op de eerste laag. Leg hier een deel van de garnering op. Leg voorzichtig de tweede meringue laag op de eerste laag en verdeel de tweede helft slagroom hier bovenop. 
  3. Garneer met de overige ingrediënten. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *