Op een warmzomerdag wil je vaker iets eten dat wat lichter is voor de maag. Deze pomodori soep met een beetje pit is daarvoor perfect. Het is heel makkelijk gemaakt en wel op een wat andere manier dan je gewend bent van een tomatensoep. De groentes gaan in de oven en er gaat ook geen bouillon bij waardoor je die tomatensmaak echt goed proeft en het een wat dikkere soep is.
Tip van Laura: Gebruik voor dit recept roma tomaten. Deze hebben een wat zoetere smaak en perfect voor een pomodori soep!
Bereidingstijd: 25 minuten
Recept voor: 2 personen
Benodigdheden:
- 1 kilo rijpe Roma tomaten
- 1 rode peper
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 6 gram verse basilicum
- Versgemalen peper en zeezout
- Olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. snijd de tomaten in kwarten, snijd de rode peper fijn maar verwijder de zaadlijst (tenzij je houdt van meer pit laat er dan wat zaadjes inzitten)
- Doe de tomaten en de peper in een braadslede of ovenschaal, besprenkel met olijfolie en peper en zout. Zet dit 15 min in de oven
- Snijd ondertussen de ui in ringen, bak deze goed in de olijfolie en voeg de balsamico azijn toe, laat dut even sudderen. Voeg de tomaten en peper toe en roer goed door. Pureer dit met een staafmixer of blender.