Simpel, snel, gezond en lekker. Dat is echt dé perfecte omschrijving voor dit soepje. Dit gerecht is heel smaakvol en lekker goed gekruid met Italiaanse kruiden. Normaal maak ik deze soep altijd even snel maar vandaag heb ik dit receptje even uitgeschreven voor iedereen die het heerlijk vind en even 15 minuten tijd heeft om een gezonde voedzame lunch te bereiden.
Bereidingstijd: 15 minuten
Recept voor 2 personen
Benodigdheden:
- 5 Roma tomaten
- 1 Rode paprika
- 1 Sjalot
- 1 Flinke teen knoflook
- 1 Boullion blokje (kip of groente)
- Vers gemalen Peper
- Cayennepeper
- 2 tl Tijm
- 1 el Oregano
- 2 tl Basilicum
- 300ml kokend water
- Versgemalen peper
(Of gebruik in plaats van tijm, oregano, basilicum 2 el Italiaanse kruiden)
Bereiding:
- Zet een klein pannetje water op het vuur en breng aan de kook. Snijd in de tomaten een klein kruisje en de paprika in grove stukken.
- Dompel de tomaten onder in het kokende water voor 15 seconden. Doe ze hierna in een bak met koud water. Hierdoor kan je de tomaten gemakkelijk pellen. (bewaar het pannetje met het kokende water voor de bouillon)
- Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan. Fruit hierin de sjalot en voeg de knoflook en de paprika toe. Voeg nu ook de kruiden toe en wat versgemalen peper. Roer dit goed door en laat 5 minuten doorgaren.
- Voeg 300ml gekookt water toe en het bouillon blokje. Roer goed door en laat dit 5 minuten staan met de deksel op de pan.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel smaak met cayenne peper