Een heerlijke Thaise kokossoep met garnalen, champignons, limoen en PIT! Deze soep heeft door de rode curry en de Japanse peper een lekkere pit maar zeker niet té pittig. Beloofd! Door de limoen en het citroengras heeft het een lekker fris smaakje. Deze soep is erg smaakvol de garnalen smaak is erg aanwezig en het is HEERLIJK! Het is vrij snel en makkelijk gemaakt en staat zo op tafel!
Bereidingstijd: 20 minuten + 10 minuten wachttijd
Recept voor 4 personen
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 200 gram garnalen
- 35 gram rode curry paste
- 3 sjalot
- 1 japanse peper
- 1 tak sereh
- 4cm gember
- 400ml kokosmelk
- 800ml visboullion
- 1 limoen
- 3 el vissaus
- 300 gram champignons
- 1 el bruine basterdsuiker
- Lente ui
- Taugé
- Verse koriander
Bereiding:
1. Ontdooi en ontvel de garnalen, snipper de sjalot, knak de sereh en snijd in grove stukken, rasp de gember en de limoen, snijd de Japanse peper en lente ui fijn.
2. Fruit de sjalot en de sereh
3. Voeg de gember en de bouillon toe breng aan de kook
4. Voeg de kokosmelk toe met de rode curry pasta en de Japanse peper toe
5. Snijd de champignons in plakjes en bak deze even aan in de olijfolie
6. Voeg de garnalen, champignons, vissaus en de suiker toe, knijp een halve limoen uit boven de soep
7. Laat dit 10 minuten intrekken.
8. Vis de sereh uit de soep en verdeel in kommen, dien op met taugé, lente ui en eventueel verse koriander