wentelteefjes

Wentelteefjes

Wentelteefjes, of ook wel het beroemde French toast! Een zoet ontbijtje maar ook verrukkelijk bij de brunch! Dit ontbijt is heerlijk met bruine basterd suiker, agavesiroop, fruit en een beetje roomboter. 

Wentelteefjes zijn heel simpel gemaakt, let alleen goed op de verhoudingen en zorg dat je pan niet té heet is. Wentelteefjes moeten langzaam garen dan worden ze het allerlekkerste! 

Bereidingstijd: 15 minuten

Recept voor 6 wentelteefjes

Benodigdheden:

  • 6 sneetjes brood (minimaal een dag oud)
  •  2 eieren 
  • 160 ml halfvolle melk 
  • 2 tl bruine basterd suiker 
  • 2 tl gemalen kaneel 
  • Roomboter om in te bakken 

Garnering:

  • Bruine suiker
  • Agave siroop
  • Roomboter
  • Blauwebessen

Bereiding:

  1. Doe de eieren, melk, suiker en kaneel in een ruime kom en mix dit goed door elkaar 
  2. Laat de boterhammen stuk voor stuk weken in het mengsel 15 seconden per kant
  3. Verwarm de pan met een klontje boter op middelhoog vuur. Bak hierin de wentelteefjes krokant in ongeveer 1 minuut per kant. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *