Zabaglione 🍸💛
Hiervoor mag jij mij altijd wakker maken snachts! Deze Zabaglione met vanille-ijs en lange vingers. Dit recept heb ik overgenomen van mijn vader die dit vaak maakt als er wat uitgebreider gekookt wordt. Zabaglione is ‘Italiaans’ opgeklopt schuim op basis van eierdooiers, basterdsuiker en marsala wijn. Een echte aanrader. Want je eet je (lange) vingers erbij op! Dit dessert maak je binnen 5 minuten en dus je hebt er ook nog eens altijd tijd voor!
Bereidingstijd: 5 minuten
Recept voor 2 personen
Benodigdheden:
- 2 ei-dooiers
- 2 el witte basterd suiker
- Scheut Marsala
- 4 bollentjes vanille ijs
- Lange vingers
Bereiding:
- Verhit een grote pan met een laag water en breng aan de kook. Draai het vuur weer lager zodat het water net tegen het kookpunt aan blijft.
- Doe de eierdooiers, witte basterdsuiker en de marsala in een metalen of glazen kom en hang deze boven de pan met water. Klop dit mengsel au-bain-marie een paar minuten tot er een goeie schuimlaag is. Blijf kloppen!
- Doe het vanille-ijs in een glas en giet de Zabaglione eroverheen. Garneer met lange vingers.
