paella met zeevruchten

Paella van de BBQ

Viva Espana! Paella maar dan gemaakt op de BBQ! Lekker in avondzon 26 graden Paella maken, is er nog een lekkerder vakantie gevoel dan dat? Deze Paella zit vol zeevruchten die ik hier op de plaatselijk markt kon krijgen. Dit gerecht kan je ook prima thuis maken in de pan. Altijd had ik in mijn hoofd dat paella maken heel ingewikkeld zou zijn maar dat is echt helemaal niet! Dit is super simpel in elkaar gezet. 

Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten wachttijd

Recept voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 400 gram paella rijst
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 1 liter visboullion
  • 2 rode paprika’s
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • envelopje saffraan
  • 2 tl gerookt paprika poeder
  • 1 citroen
  • 1/2 kilo mosselen in schelp
  • 6 gamba’s
  • Halve zak diepvries zeevruchten
  • Gedroogde peterselie
  • 2 tenen knoflook

Bereiding:

  1. Snipper de sjalotjes, pers de knoflook en snijd de paprika in blokjes.
  2. Verwarm de barbecue voor op hoog vuur. Plaats de paella pan in de barbecue en voeg een scheut olie toe.
  3. Bak de sjalot, knoflook en paprika glazig, gedurende 2-3 minuten. Voeg de diepvries zeevruchten toe en bak deze mee gedurende 5 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe, plet ze een beetje in de pan en roer de saffraandraadjes er doorheen. Breng op smaak met peper & zout.
  4. Voeg de paella rijst toe en schenk de visbouillon eroverheen. Roer het gelijkmatig door zodat de rijst goed versspreid door is door de pan. Sluit de barbecue, breng naar 180 graden.
  5. Leg de mosselen en gamba’s op de paella sluit de barbecue en laat 20 minuten stoven. De beste paella is die waar de bodem een beetje van ‘aangekoekt’ is. Proef hierna of de rijst goed gaar is. Garneer met citroen schijfjes en peterselie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *