Proteïne pancakes van kokos eiwit poeder, banaan, skyr en ei! Simpel gemaakt met enkele ingrediënten. Je kan deze pancakes van alle soorten whey protein poeders maken. Ik gebruikte de cocos-crisp protein van foodspring. Deze pancakes zijn mega vullend en perfect als je een actieve dag voor de boeg hebt, of als je het gewoon heel lekker vindt natuurlijk ;). De topping van dit soort gerechten is bijna het allerbelangrijkste want dat zijn de echte smaakgevers. Persoonlijk vind ik aardbeien en chocolade echt de perfecte combinatie. Samen met een grote el skyr en blauwebessen en kokosflakes is het recept helemaal af!
Bereidingstijd: 20 minuten
Recept voor 2 personen
Benodigdheden:
- 150 gram gepelde gamba’s of reuze garnalen (uit de diepvries)
- 300 gram baby spinazie
- 150 gram cherry tomaatjes (gehalveerd)
- 2 el sojasaus
- 2 el sesamolie
- 1 el sesamzaad
- 3 lente uitjes (schuin gesneden)
- 3 el pijnboompitjes
- Geraspte parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Versgemalen peper
Bereiding:
- Als je bevroren gamba’s gebruikt: laat deze dan ontdooien.
- Snijd de tomaatjes en de lente ui.
- Rooster de pijnboompitjes, hierna de sesamzaadjes.
- Doe een beetje olijfolie in de pan en bak je lente ui goed tot ze een beetje crunchy zijn, laat uitlekken op keukenpapier. Maak ondertussen de dressing. Doe de sojasaus, sesamolie, sesamzaad bij elkaar. Als de lente ui uitgelekt is kan deze ook toegevoegd worden.
- Marineer de gamba’s met een beetje olijfolie en peper. Bak deze in de pan goed knapperig, giet eventueel het vocht wat uit de gamba’s in de pan komt halverwege af zodat ze niet sompig worden.
- Doe nu de spinazie en dressing bij elkaar en meng goed door elkaar. Doe dan de tomaatjes, pijnboompitjes en gamba’s op de salade en top af met geraspte parmezaanse kaas.