blueberry new york cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake. Do I even need to say more…? 

Blauwebessen kan je echt overal doorheen doen wat betreft ontbijt of taart of het nou een zoet of hartig gerecht is, het smaakt altijd! Je kan cheesecake op verschillende manieren maken de no-bake variant of de échte new york cheesecake uit de oven. Persoonlijk ben ik groot fan van de laatste variant, zo is die wat steviger maar ook zacht tegelijk echt all good things!

Bereidingstijd: 20 minuten + minimaal 6,5 uur wachttijd

Recept voor 1 taart

Benodigdheden:

  • 24cm taartvorm
  • 600 gram mon chou
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 260 gram bastonge koek
  • 100 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 1 vanille stokje
  • 3 eieren
  • 2 el bloem
  • 250 ml verse slagroom

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en ver de rand in met boter.
  2. Maal de Bastogne met een keukenmachine fijn. Meng de gesmolten boter erdoor en doe dit in de taart vorm. Druk de bodem met een lepel aan en zet in de koelkast.
  3. Snijd het merg uit het vanillestokje en doe dit samen met de mon chou, eieren, bloem, suiker in een kom en mix dit tot een glad mengsel. 
  4. Doe de slagroom erbij en mix nog 5 minuten luchtig.
  5. Schep dit in de vorm en strijk glad. Zet hierna 1,5 uur in de oven.
  6. Laat de taart afkoelen en zet minimaal 5 uur in de koelkast, het liefst overnight.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *